Toepassingen

Dry Misting voor groenten en fruit 

 

Groenten en Fruit die in een winkel worden tentoongesteld, gaan snel achteruit. De bijzonder lage luchtvochtigheid in de gemiddelde supermarkt zorgt ervoor dat ze veel vocht verliezen. Zo worden de blaadjes van een krop sla al binnen een uur slap, waardoor deze minder vers oogt en sneller in de prullenbak belandt. Dry Misting gaat dit effect tegen door de lucht rondom het schap 24/7 te hydrateren en koelen, zonder het product zelf nat te maken.

Dry Misting zorgt voor behoud van gewicht, kwaliteit en kleur

Dry Misting creëert de allerfijnste mist van gezuiverd water met behulp van ultrasone trillingen. Dit houdt in dat een klein plaatje 1,7 miljoen keer per seconde tegen het wateroppervlak trilt, waardoor minuscule mistdruppels ontstaan die samen een wolk van mist boven het schap vormen.

Minder verspillen, meer verkopen

Door het lokale verkoelende effect blijven de producten tot twee keer zo lang vers, wat bijdraagt aan de versbeleving en dus de perceptie van de consument. Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat de klanttevredenheid op een AGF-afdeling na de installatie van Dry Misting met meer dan 20% is verbeterd.

Belangrijker nog is dat dankzij Dry Misting minder producten in de prullenbak belanden. Een supermarkt met Dry Misting verspild gemiddeld 25% minder groenten en fruit dan een supermarkt zonder Dry Misting.

Schoon en veilig

Omdat iedere Dry Misting installatie is uitgerust met een spoelsysteem en een waterfilter, is de mist die verspreid wordt altijd schoon en veilig.

Hoe Dry Misting helpt

Dry Misting helpt retailers met:

  • Het verbeteren van klantervaring
  • Verhogen van verkoopcijfers
  • Verlagen van afvalstromen
  • Verhogen van de productkwaliteit
  • Besparen van arbeidskosten
  • Verminderen van plastic verpakkingen
  • Verkleinen ecologische voetafdruk
Bewezen resultaten

Dry Misting in actie

Sla

Wortel

Banaan

Retailer over Dry Misting:

“Onze klanten ervaren nog meer versheid op de afdeling en je ziet ook daadwerkelijk dat de producten beter op kleur blijven en langer houdbaar zijn”.

Sabine Zondag, PLUS-ondernemer Meer lezen

Vrijblijvend advies op maat?

Maak direct een afspraak met één van onze specialisten.

Contact