Markten

Dry misting in

gekoelde opslag

 

Reguliere koelsystemen onttrekken vocht uit de lucht en daardoor ook uit de producten in de koelopslag. Hoe groter het temperatuurverschil, hoe hoger het vochtverlies. Dry Misting reguleert de luchtvochtigheid en temperatuur op een natuurlijke manier, waardoor verse producten hun gewicht en kwaliteit behouden.

Behoud gewicht en kwaliteit met

Dry Misting

Dry Misting is een innovatieve technologie die kleine waterdruppels in de lucht verspreidt, waardoor een dunne mistlaag ontstaat. Als de mist verdampt, stijgt de luchtvochtigheid en daalt de temperatuur op natuurlijke wijze. Bij toepassing op verse producten, resulteert Dry Misting in het behoud van versheid, kleur en voedingsstoffen. Dit verlengt de houdbaarheid van deze producten tot twee keer zo lang en vermindert voedselverspilling. Dry Misting kan door de hele keten worden toegepast, van direct na de oogst tot winkelschap.

Voor iedere koelruimte

Wij hebben oplossingen voor alle formaten koelruimtes, bij elke temperatuur ook onder CA condities. De luchtvochtigheid in de koelruimte is automatisch te reguleren op elke gewenste relatieve luchtvochtigheid, tot 100%. Onze monteurs hebben ruime ervaring met verschillende koelfaciliteiten waardoor snelle en gemakkelijke installatie is gegarandeerd.

Schoon en veilig

Omdat iedere Dry Misting installatie is uitgerust met een spoelsysteem en een waterfilter, is de mist die verspreid wordt altijd schoon en veilig.

 

Ondernemer over Dry Misting:

“Door Contronics’ apparatuur hebben we minder uitdroging en dus minimaal gewichtsverlies. Dry Misting behoud de kwaliteit, terwijl het product niet nat wordt.”

Hans van Acht, Eigenaar koel- en vriesopslag
Voordelen van Dry Misting

U profiteert van:

  • Hogere omzet dankzij behoud van gewicht en houdbaarheid
  • Hogere marge door minder derving
  • Energiebesparing door laag verbruik
  • Geen overtollig vocht op product of verpakking
  • Minder verpakkingsmateriaal

 

  • Snelle installatie
  • Levenslange garantie met onderhoudscontract

Vrijblijvend advies op maat?

Maak direct een afspraak met één van onze specialisten.

Contact