Markten

Dry misting in retail

Dry Misting creëert het ideale microklimaat voor verse producten. Door producten zoals groenten en fruit, vis en vlees te omhullen met mist, blijven deze tot wel twee keer zo lang vers. Zo profiteer je als retailer van hogere productkwaliteit, minder voedselverspilling, toenemende verkoopcijfers en een verbeterde klantervaring.

Dry Misting houdt producten, koel en gehydrateerd en vers

De gemiddelde luchtvochtigheid in een een winkel is opmerkelijk laag. Dit zorgt ervoor dat verse producten uitdrogen, gewicht en voedingsstoffen verliezen en er minder aantrekkelijk uitzien voor de klant. Dit resulteert in lagere verkoopcijfers en hogere afvalstromen.

Dry Misting voorkomt dit proces door het natuurlijke effect van ochtendmist op een veld te imiteren, waardoor verse producten koel en gehydrateerd blijven. Deze innovatieve technologie is een bewezen en zeer effectieve oplossing voor retailers om hun afvalstromen te verminderen, gebruik van plastic verpakkingen te minimaliseren en tegelijkertijd geld te besparen.

Bewezen resultaten

Dry Misting in actie

Sla

Wortels

Bananen

Dry misting in retail

Hoe het werkt

Dry Misting is een innovatieve technologie die kleine waterdruppels in de lucht verspreidt, waardoor een dunne mistlaag ontstaat. Als de mist verdampt, stijgt de luchtvochtigheid en daalt de temperatuur op natuurlijke wijze. Bij toepassing op verse producten, resulteert Dry Misting in het behoud van versheid, kleur en voedingsstoffen. Dit verlengt de houdbaarheid van deze producten tot twee keer zo lang en vermindert voedselverspilling.

Dry misting in retail

Voordelen

Gemiddeld verspilt een supermarkt met Dry Misting meer dan 25% minder groenten en fruit dan een supermarkt zonder Dry Misting. Daarnaast helpen de snelle terugverdientijd (1-2 jaar), besparingen op arbeidskosten en verbeteringen in de klantervaring de marges op de afdeling te verhogen.

Bovendien stelt Dry Misting retailers in staat de plastic verpakking van hun groenten en fruit te verminderen. Op deze manier kan wereldwijd een potentiële besparing van 7.000 ton plastic worden bereikt.

Dry misting in retail

Schoon & veilig

Elke Dry Misting installatie is uitgerust met een waterfilter en spoelsysteem, waardoor de mist 100% schoon en veilig is.

Hoe Dry Misting helpt

Dry Misting helpt retailers met:

  • Het verbeteren van klantervaring
  • Verhogen van verkoopcijfers
  • Verlagen van afvalstromen
  • Verhogen van de productkwaliteit
  • Besparen van arbeidskosten
  • Verminderen van plastic verpakkingen
  • Verkleinen ecologische voetafdruk

 

Retailer over Dry Misting:

“Onze klanten ervaren nog meer versheid op de afdeling en je ziet ook daadwerkelijk dat de producten beter op kleur blijven en langer houdbaar zijn”.

Sabine Zondag, PLUS-ondernemer Meer lezen

Vrijblijvend advies op maat?

Maak direct een afspraak met één van onze retailspecialisten.

Contact