Downloads

Krijg direct toegang

Duurzaamheid 

Het probleem..

 

Wereldwijd verspillen we ieder jaar één derde van al het voor menselijke consumptie geproduceerde voedsel. Dit brengt grote gevolgen met zich mee voor mens, dier en milieu.

Bij Contronics geloven we dat dat aantal moet en kan veranderen.

0 B

Wereldwijd wordt jaarlijks 1,3 biljoen kilo voedsel verspild. Dit komt neer op één derde van al het voedsel dat bestemd is voor menselijke consumptie.

0 %

Bijna 8% van de totale mondiale uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door de gevolgen van voedselverspilling. Dit komt neer op ongeveer 3,3 gigaton per jaar.

0 M

811 miljoen mensen wereldwijd lijden aan honger als gevolg van voedseltekorten.

Duurzaamheid

 

Onze oplossing

 

Dry Misting is een innovatieve technologie waarmee voedselverspilling door de hele keten kan worden geminimaliseerd. Onze systemen maken de allerfijnste mist van het meest zuivere water middels ultrasone trillingen. Deze mist vormt een deken rond verse producten en zo behouden deze producten hun gewicht en kwaliteit, zonder nat te worden.

Minder verspilling, minder verpakking

De gemiddelde luchtvochtigheid rondom verse producten in opslag, transport of retail is erg laag. Dit zorgt ervoor dat groenten en fruit, maar ook vlees of vis snel uitdrogen, gewicht verliezen en eerder in de prullenbak belanden.

Dry Misting is geïnspireerd op het natuurlijke effect van ochtendmist boven de akker, wat de groei van gewassen stimuleert. Door producten te omhullen in mist, creëer je een optimaal koel en gehydrateerd microklimaat voor verse producten. Hiermee is Dry Misting een effectieve manier om voedselverspilling te verminderen. Daarnaast maakt de mist het gebruik van plastic verpakkingen vaker overbodig.

Een supermarkt met Dry Misting verspilt gemiddeld 40% minder bananen en 25% minder groenten en fruit. Hierdoor betaalt een Dry Misting-installatie in retail zich gemiddeld binnen 1,5 jaar terug.

De impact van Dry Misting

0 M

Jaarlijks verspillen supermarkten wereldwijd meer dan 3 miljoen kilo minder groenten en fruit dankzij Dry Misting.

0 M

Hiermee wordt 1,1 miljoen liter water bespaard.

0 M

And the total CO2 emissions from food waste are reduced by more than 10 million kg of CO2.

Bewezen resultaten

Dry Misting in actie

Sla

Wortels

Bananen

Onderzoek

Bekijk onze resultaten in
verschillende markten

Research Proven benefits of Dry Misting

Onze trotse samenwerkingen