Markten

Dry misting in

overige markten 

Het hydraterende en koelende effect van Dry Misting biedt voordelen voor diverse markten. Bijvoorbeeld in de wijnindustrie, kaasindustrie en industriële bakkerij-sector.

Overige toepassingen

Wijn

Gedurende het rijpingsproces van wijn verdampt een grote hoeveelheid vocht uit het houten vat, wat kan leiden tot verliezen in opbrengst. Dry Misting helpt om het verdampingsverlies tot 70% te verminderen, zonder daarbij vochtigheid en schimmel te veroorzaken.

Overige toepassingen

Brood

Luchtvochtigheid is een van de meest bepalende factoren in het bakproces en rechtstreeks van invloed is op de kwaliteit van het brood. Door de luchtvochtigheid te verhogen naar ieder gewenst percentage, draagt Dry Misting bij aan het verhogen van de kwaliteit en het optimaliseren van het bakproces.

Overige toepassingen

Kaas

Bij het rijpen van (voornamelijk) zachte kazen is een hoge luchtvochtigheid vereist. Kaasproducenten gebruiken gecontroleerde luchtvochtigheid om het rijpingsproces nauwkeurig te beheren. De gewenste relatieve luchtvochtigheid voor dit proces kan zo hoog zijn als 95%.

Dry Misting is in staat om deze hoge niveaus van relatieve luchtvochtigheid te leveren zonder daarbij ongewenste vochtigheid op het product zelf en in de ruimte te veroorzaken.

Overige toepassingen

HVAC

In de HVAC-industrie kan Dry Misting worden gebruikt om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, het energieverbruik te verminderen en de efficiëntie van airconditioningsystemen te verhogen.

Nieuwsgierig

naar de

mogelijkheden?

Neem direct contact op met onze specialisten voor vrijblijvend advies op maat.

Contact