Markten
Dry misting in
overige markten
Het hydraterende en koelende effect van Dry Misting biedt voordelen voor diverse markten. Bijvoorbeeld in de wijnindustrie, kaasindustrie en industriële bakkerij-sector.
Het hydraterende en koelende effect van Dry Misting biedt voordelen voor diverse markten. Bijvoorbeeld in de wijnindustrie, kaasindustrie en industriële bakkerij-sector.
Gedurende het rijpingsproces van wijn verdampt een grote hoeveelheid vocht uit het houten vat, wat kan leiden tot verliezen in opbrengst. Dry Misting helpt om het verdampingsverlies tot 70% te verminderen, zonder daarbij vochtigheid en schimmel te veroorzaken.
Luchtvochtigheid is een van de meest bepalende factoren in het bakproces en rechtstreeks van invloed is op de kwaliteit van het brood. Door de luchtvochtigheid te verhogen naar ieder gewenst percentage, draagt Dry Misting bij aan het verhogen van de kwaliteit en het optimaliseren van het bakproces.
Bij het rijpen van (voornamelijk) zachte kazen is een hoge luchtvochtigheid vereist. Kaasproducenten gebruiken gecontroleerde luchtvochtigheid om het rijpingsproces nauwkeurig te beheren. De gewenste relatieve luchtvochtigheid voor dit proces kan zo hoog zijn als 95%.
Dry Misting is in staat om deze hoge niveaus van relatieve luchtvochtigheid te leveren zonder daarbij ongewenste vochtigheid op het product zelf en in de ruimte te veroorzaken.
In de HVAC-industrie kan Dry Misting worden gebruikt om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, het energieverbruik te verminderen en de efficiëntie van airconditioningsystemen te verhogen.
Neem direct contact op met onze specialisten voor vrijblijvend advies op maat.
Contact